tisdag 11 september 2012

Ett paradis på jorden


I helgen var jag och 10 väninnor ute vid kusten och firade en av oss som passerat 40-strecket. Vi hade hyrt ett hus ute på Brunskär, vilket ställe!!! Huset låg på klipporna med kanske 3-4 meter ner till vattnet. En stor härlig altan som bjöd på vidunderlig utsikt.



Brunskär är ett gammal fiskeläge från 1700-talet som idag är relativt avbefolkat. Det är enbart 3 bofasta hushåll, resten är sommarstugor och inte ens det är så många.  Det var en magiskt skön helg med mycket vin, skratt och umgänge. En av de absolut härligaste stunder var när vi alla stod ute på altanen och gjorde yoga. Det enda som hördes var vindens sus och vågorna skvalpande – som balsam för själen!



Ett halvinglasat uterum där vi tillbringade hela kvällen med mängder av tända ljus. Om jag hade haft en stuga ute vid kusten hade jag gjort precis så här, uterum där ena sidan är öppen ut så man inte känner sig så instängd. Med värmeljus och infravärme blev det ändå varmt och ombonat på kvällen.



Jag älskar verkligen Bohuslän på hösten, det är lugnt och tyst, blåser oftast en del vilket jag gillar. Tycker alltid att det känns så friskt och härligt med blåst, det känns som att tunga tankar och bekymmer blåser av en.

1 kommentar: