måndag 17 september 2012

Örongodis


I helgen fick jag lite efterlängtad virkinspiration. Under förra helgens tjejresa var det en av tjejerna som hade virkat ett par ljuvliga örhängen av mormorsrutor i metalltråd. Superfina! Jag som alltid vill skrida till handling när jag får inspiration åkte naturligtvis ganska omgående och köpte material. =)


De är virkade i brodyrgarn, metallic-varianten. Garnet har jag delat och använt mig av bara två trådar. Vilken virknål man använder styr vilken storlek det blir på själva mormorsrutan. Jag använde den minsta jag har, virknål 1,25. Hängarna köpte jag på Panduro men det finns säkert på fler ställen. Eller varför inte återvinna några gamla man har liggande hemma. De virkade jag fast i det sista varvet. Jag hade inget särskilt mönster på mormorsrutan, så det går säkert bra med vilket man än hittar. När de var färdigvirkade stärkte jag dem med en blandning av skollim och vatten och lät dem torka.

Jag rekommenderar dock att ha bra belysning när du virkar dessa eftersom det är ganska pilligt och smått, men det är det värt eftersom de blir så fina! Jag ska testa att göra ett par i svart/silver-tråd också, och kanske med en ännu mindre nål.

2 kommentarer:

  1. Superfina och en så rolig idé! Ska införskaffa en liten virknål och garn så jag kan göra ett par i knallfärger
    Jätteroligt att träffas förra helgen!
    Kram

    SvaraRadera
  2. De blev ju jättefina. Men huu så tunn virknål. Måste va pillrigt värre. Du är händig du. Får säga att du har en mycket inspirerande och mysig blogg. Tack för adressen!! Varma kramar från Camilla

    SvaraRadera