onsdag 25 januari 2012

Nyttigt träningsgodis!


Jag är så glad över att jag kommit igång ordentligt med träningen, som legat i träda under många år. Det har öppnat ett nytt gym i vårt lilla samhälle som verkligen är toppen. De har fina lokaler och ett stort utbud av pass och aktiviteter. Men... jag blir alltid så otroligt sugen på något gott efter träningen , inte nödvändigtvis kakor utan det kan lika gärna vara någon slags mat. Så, igår bakade jag egna "bars" fullproppade med nyttigheter som olika frön, nötter och torkade frukter. Med en sådan efter träningen borde jag kunna stå emot värsta matsuget =)

Om de är goda? Ja, de är goda och känns hiskeligt hälsosamma men kanske ingen semla precis =) Här kommer receptet (från ica.se) för de av er som vill baka egna:

Nyponbars
8-10 bitar

Sätt ugnen på 125°. Rosta 1 dl grovhackade cashewnötter och 1 dl pumpakärnor i en torr och het stekpanna ett par minuter tills de får lite färg. Låt svalna. Blanda med 3 äggvitor, 2 dl havregryn, 3 msk nyponskalsmjöl, 3 msk honung och 1 krm salt. Tillsätt 1 dl hackade torkade aprikoser och 1 dl hackade torkade tranbär. Rör om ordentligt.
Lägg bakplåtspapper på en plåt. Gör 2 längder av smeten, ca 4 cm breda och 1 cm höga. Gör längderna så kompakta som möjligt. Ställ in i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna och skär i bitar. Vänd dem efter ett tag så de torkar runt om. Förvara i kylen i en lufttät burk.

2 kommentarer:

  1. Det måste jag prova, tack för tipset!

    Kram!!!

    SvaraRadera
  2. Ja jag såg något i erat kylskåp innan,men jag tog ur påsarna som
    låg nedanför frö-bollen ;)
    dom sakerna med pärlsocker och dom med sylt i istället, någon måste ju äta upp dom oxå ;)

    SvaraRadera