söndag 30 oktober 2011

Rush hours!


Den senaste veckan efter att jag kommit hem från London har verkligen livet snurrat osedvanligt fort. Jag förstår inte, tycker inte att jag hinner med någonting... Eller beror det kanske på att antalet saker att göra överskrider tiden som finns till förfogande ;-) Är det fler som känner igen sig?

På tal om tid så ställde vi som bekant om klockan idag, vilket resulterade i att lilla prinsessan vaknade kl 6, ny tid, och undrade om vi inte skulle gå upp, zzzz..... Men inget ont som inte har något gott med sig – jag fick tillfälle att gå upp tidigt och plugga lite extra ;-)


När vi ändå är inne på tid så tycker jag att klockor är en kul inrednings- och modedetalj. Det finns så otroligt mycket snygga klockor, många som tyvärr är för dyra för min plånbok. Men det är alltid kul att titta! Spana in snyggingarna på bilderna här, finns massor med snygga på deras hemsida!


fredag 28 oktober 2011

Kreativ minimässa


Välkomna på Kreativ Minimässa!

Ta med dig en eller flera vänner och kom på kreativ minimässa på Grand Hotell i Borås söndagen 6 november mellan 10.00 - 16.00!

Över 20 utställare och en härlig blandning av ljus, kläder och prylar för både barn och vuxna, handgjorda saker, smycken och mycket mycket mer. Givetvis är det gratis inträde!

Själv ställer jag ut olika virkade alster som t ex virkade korgar/skålar, pulsvärmare, kakor, svampar etc.
Perfekt som present eller julklapp!

måndag 24 oktober 2011

Home sweet home!


Även om det är underbart härligt att uppleva en storstad av Londons dignitet med allt som erbjuds så är det oerhört skönt att sätta fötterna på svensk mark igen. Jag är nog en små-stads-tjej när allt kommer omkring... =) Jag gillar lugnet och att man hejar på de flesta man möter, jag tycker om att slippa trängas, jag tycker om att kunna dricka vattnet ur kranen utan en märklig bismak! Det finns många saker med hemma-tillvaron som man uppskattar när man är borta!

Jag känner mig fylld av energi och rik på nya upplevelser och är grymt sugen på att ta tag i alla tusen projekt som ligger och dräller här hemma. Men en sak i taget, jag tänkte först visa några bilder från "Fina gatan" i London. Om ni har snuskigt mycket pengar och känner för att bli av med dem ska ni absolut bege er till Sloane Street – that's the place to be om man vill shoppa riktigt dyra märken!... Om vi köpte något???... Nix, det fick bli fönstershopping tills vi nådde en affär som passade vår egen plånbok.

onsdag 19 oktober 2011

Melodifestivalen – släng dig i väggen!

Häromdagen letade vi oss fram till en liten engelsk pub. Traditionell på många sätt med mängder av goda öl, typisk pub-mat och gäster, men… den skiljde sig åt på ett härligt levande sätt. Varje söndag är det Sing-a-long på puben. Vilket i praktiken innebär att det kommer en 86 år gammal dam med permanentat hår och iklädd leopard-blus och spelar piano. Sedan är det upp till vem som helst att ställa sig upp och ta ton. Sedan sjunger hela puben med efter varierande förmåga.

Det var en härlig mix av unga och gamla människor som alla sjöng lika glatt, tillika 5 glada svenskor =) Det var en upplevelse utöver det vanliga och förmodligen inget jag någonsin hade hittat utan ett tips. Jag är så glad över att vi var där för det var en glädje-upplevelse för själen!!!

söndag 16 oktober 2011

Vardagslyx i London – mat och vin i solskenet

Igår gick vi runt halva London kändes det som =) En tur som endast skulle gå till Borough Market utökades till att omfatta större delarna av centrala London. Jag kan säga att fötterna ömmade igår...


Hur som helst så var vi på Borough Market – en urmysig saluhall/matmarknad på South Bank. Om ni någonsin kommer till London, ska ni absolut åka dit. Där fanns verkligen något för alla smaker! Ett alldeles underbart potpurri av ostar, grönsaker, skinkor, vin, öl, fruktjuicer, färdiglagad mat, blommor etc. Jag såg till och med ett handlare som sålde änder =)


Vi köpte med oss vin, pecorino-ost, olika sorters italiensk salami och skinka, jordgubbar och bröd och satte oss sedan i en park av njöt av lunchen i solskenet. Det blev verkligen en smak av kvarvarande sommar och var så härligt!


Nu har jag bytt boende och ska bo några dagar med en av mina absolut bästa vänner, det ska bli så roligt!!! Att äntligen ha tid att prata klart utan att avbrytas hela tiden. Vi bor tillsammans till onsdag när jag flyttar till ett annat hotell, och på torsdag kommer mannen plus två andra kompis. Så, den kommande veckan får nog räknas som en av de lyxigaste jag upplevt – att få vara i en pulserande storstad som London med några av de människor man älskar mest!

torsdag 13 oktober 2011

Lustiga skyltar & språkvurpor


Jag har en fantastisk vecka utanför London. Om ni visste vilken skola jag besöker, den är helt fantastisk! Jag har fått så många kreativa och inspirerande idéer som jag vill förverkliga i framtiden. På ett sätt ska det bli skönt att detta skolbesöket bara är under en veckas tid eftersom det blir oerhört mycket intryck att ta in.


I morgon bär det av till London för 8 dagars vistelse. Det känns oerhört lyxigt att bara få strosa runt och njuta av pulsen i London utan att behöva stressa runt på olika sevärdheter under några få dagar. Så, det finns tid för båda delarna!

Jag måste visa två dessa otroligt lustiga skyltar som vi såg häromdagen när vi var i Eton och tittade på deras college, där för övrigt båda de engelska prinsarna har gått. Förmodligen har skyltarna en helt annan betydelse än vad vår fantasi ville få det till. Men till och med vårt engelska värdpar skrattade gott eftersom det dessutom var en skola i kyrkan regi =)

tisdag 11 oktober 2011

It's time for gifts...


Nu har vi redan varit i England i några dagar och det är fullt upp med nya intryck och annat spännande. Skolan där vi tillbringar vår tid är fantastisk på många sätt och jag får mängder av idéer varje dag. På fredags bär det av till London för en 8 dagar lång vistelse. Det ska bli underbart! Framför allt känns det lyxigt att få chansen att vara i London så många dagar. Jag behöver inte klämma in allt jag vill se under några få dagar utan kan även få njuta av att ta det lugnt och vara absorbera omgivningen.

Barnen har skickat med diverse önskemål om presenter. Bland annat sa lilla H när jag frågade om jag skulle köpa något roligt till henne i London: "Ja, då kan du köpa en rosa Hello Kitty-dator"... Okej... Och ena sonen skickade idag ett mail kring att han helst vill ha något radiostyrt från London, gärna en stor bil...

Vad hände med de där enkla små presenterna som en t-shirt eller en pins med brittiska flaggan??? ;-)

söndag 9 oktober 2011

På engelska landsbygden!


Nu är jag på plats mitt ute på engelska landsbygden utanför London. Vi bor i ett fantastiskt vackert 150 år gammalt viktorianskt hus hos en underbar värdfamilj. Men även de äldsta husen kan ha trådlösa nätverk, vilket är perfekt när man vill hålla sig uppdaterad i Blogglandia.

Ja, ibland får man sina fördomar besannade... Som jag trodde älskar engelsmännen mattor i allmänhet och heltäckningsmattor i synnerhet. Att de dessutom går in med skor hur som helst känns märkligt. Framför allt eftersom det närmar sig höst. Men, det är ju bara att ta seden dit man kommer och trampa på. På tal om mattor så har de till och med heltäckningsmatta i badrummet och där någonstans går nog min praktiska gräns =)

onsdag 5 oktober 2011

Engelsk inredning

Ja, nu är det bara några dagar kvar tills jag åker till London i två veckor. Första veckan är det praktik på en skola strax utanför London och andra veckan är det kulturstudier, inne i London. Det känns spännande, roligt och läskigt på samma gång! Två veckor utan barnen är lång tid, men som min man sa så kommer säkert tiden att gå ursnabbt eftersom vi har fullt upp hela dagarna.
Men jag skulle ljuga och jag sa att jag inte har någon resfeber. Det räcker att jag börjar tänka på det för att fjärilarna i magen ska börja fladdra för fullt. Bara känslan av att "har jag koll på allting nu"...


Eftersom vi ska bo hemma hos en engelsk familj så ska det bli spännande att få ta del av deras inredningsstil. Förmodligen en kraftig fördom – men jag förknippar engelsk inredning med mycket heltäckningsmattor och mörka sammetsgardiner =)
Nu tror jag inte att det ens är halva sanningen då det verkar finnas en hel del roliga butiker, åtminstone i Londo. Jag har hittat en som absolut kräver både ett och två besök, Urban Outfitters. De har både mode och inredning, spana in några av deras roliga prylar här!