torsdag 29 september 2011

Sitt fint!

Nu när sovrummet i princip är klart saknar jag bara en liten detalj där nere, en fåtölj som är både snygg och funktionell. Förmodligen blir den bara ett ställe att lägga kläder på, men det vore snyggt hur som helst. Nu när J jobbar på en av Sveriges största tillverkare av kontorsmöbler så finns alla möjligheter att få tag på en snygg kontor/loungefåtölj. Tills vidare får jag nöja mig med inspiration från alla hålla och kanter.


Sitt kungligt i en barock fåtölj med jeanstyg, från wohnzimmer.se


Den här stolen kommer från wohnzimmer.se och heter "Big Boss"
– kan det vara ett mer passande namn?! ;-)


Kommer inte ihåg vart den kommer ifrån men den hade mer än gärna fått ta plats i vårt sovrum. Jag älskar mönstret!!!


En ljuvlig färginspiration som finns i Istanbul. En designad konserthall/auditorium/teater
med stolar från Lammhult!


Härlig påfågels-variant av minisoffa, från wohnzimmer.se

måndag 26 september 2011

Färgglada detaljer

En av våra söner brukar som bekant säga att vi har alldeles för mycket vitt här hemma, och visst, det har vi, men vi är ganska bra på att ha färgglada detaljer! Här ser ni några av färgklickarna i vårt hem, och en av dem är min nya absoluta favorit... =) Gissa vilken!

Ett av de senaste tillskotten – en 8-taggare! Jag köpte den av en dam i Ängelholm och hon var så stolt när hon berättade att hennes far skjutit älgen en gång i tiden att jag inte ens vågade nämna att jag skulle spraymåla den...

Underbara tavlor, målade av en superduktig tjej, du hittar henne HÄR!

Tidningskorg gjord av gamla kapsyler, inköpt på Afroart i Sthlm. De har även en bra nätshop, missa inte den!

Ett gammalt loppisfynd som har övergett den vita avskavda perioden och numera stoltserar i solgult i hallen!

söndag 25 september 2011

Master bedroom!


Äntligen! Äntligen är vårt sovrum klart. Vi flyttade ner i går och det kändes märkligt att sova i ett helt annat rum, men samtidigt kunde det inte bli bättre. Det är ett svalt och tyst rum så vi sov hur skönt som helst. Även lillskruttan som fick väckas 9.30 idag på morgonen i vår säng ;-)

(Tavlor behöver inte alltid sitta på väggen för att fylla sin funktion. Här står de i samlad grupp istället)

Jag vet inte om ni kommer ihåg, men vi började renoveringen HÄR och nu har vi kommit hit!

(Sänggaveln är en gammal förrådsdörr som är helt obehandlad och perfekt!)

Det är fortfarande några små saker som ska fixas, till exempel så ska dörren ut mot källaren målas, draperi framför garderobsväggen ska upp etc. Men nu är vi i allafall på plats och det känns hur lyxigt som helst att ha ett sovrum på 30 kvm =)

(Sängborden har J gjutit själv och de har vi haft några år, men de kommer mer till sin rätt nu än tidigare)

tisdag 20 september 2011

Kreativt pyssel

(virkad kruka, av farmors gamla vävtrasor)

Längre fram i höst ska jag delta i en kreativ minimässa med lite virkade alster. Jag kommer att ge er mer info kring mässan längre fram, kanske är ni i närheten av Borås och har möjlighet att komma förbi. Det kommer att finnas många utställare som säljer/visar olika saker. Så nu är virkproduktionen i full gång =)

(det är "virklyx" att få en hel säck med färdigrivna tygremsor)

Häromdagen fick jag låna en härlig stickbok av en fin och mycket kreativ vän, så nu är jag förutom allt virkande sugen på att damma av mina stickkunskaper. Enda kruxet kan bli att få tiden att räcka till... Men det är väl bara att strunta i något annat som tar onödig och tråkig tid, t ex städning, vika tvätt eller dylikt – det kan väl dessutom mannen göra?! ;-)

(lite av utbudet till minimässan)

(ett gäng med handledsvärmare som jag virkade i somras, kan nog bli ett gäng till minimässan också)

(virkade leksaker – ett kul sommarprojekt, dock kanske inte något som jag gör igen)

söndag 18 september 2011

Varsågod, och sitt!


Nu äntligen är ett av mina pysselprojekt färdigt - projekt "ommålning av pinnstolar"! På grund av olika anledningar som tidsbrist och en mycket konstig färg så har hela projektet dragit ut på tiden, plus att det tar lite plats att måla om stolar. Men nu äntligen är det klart och jag blev så nöjd!!!


Ett bra tag har jag varit trött på hela vår matplatsmöbel, men efter mycket funderande kom jag fram till att det egentligen inte handlade om bordet utan snarare stolarna. Det var inget fel på dem, stabila och bekväma, men helt enkelt tråkiga. Så med fem gamla pinnstolar som släpades fram ur förrådet, fyra andra pinnstolar från finaste grannvännerna (tack!) och ett antal penseldrag senare så voilá – har vi en helt ny möbel!


Och ja, oavsett om man gillar orange eller inte så är de en härlig färgklick i vardagen, eller som min syster diplomatiskt uttryckte det... "Ja, de passar här hemma hos er..." ;-)

torsdag 15 september 2011

Bedroom-story

(Kommer ni ihåg hur det såg ut? Hemskt!!!)

Projektet "Sovrum" fortskrider och vi närmar oss slutfasen, vilket nästan är den mest frustrerande fasen. Det är nu allt ska sys ihop, det sista ska fixas dvs golvlisterna ska på plats, de sista elkablarna ska dras etc - och allt det där "småpillet" tar på tok för lång tid!

(Kanske syns lite dåligt på bilden men mattan är gräsgrön)

Men de viktigaste och roligaste bitarna är i allafall på plats; heltäckningsmattan och spiraltrappan! Jag hoppas hoppas hoppas att vi till helgen kan börja flytta ned så sakteliga. Kan bli lite svårt att klämma in det mellan kräftskiva, barnkalas och badhusbesök men det kan gå =)

(Spiraltrappa upp till vardagsrummet på ovanvåningen. Förhoppningsvis kommer räcket på plats ikväll)

onsdag 14 september 2011

Namnbyte & Virklig inspiration!


När jag startade min blogg Writingmum var tanken att den mestadels skulle handla om min längtan efter att skriva en bok och skrivande i största allmänhet. Men så blev det inte. Den har mestadels handlat om allt annat än skrivande, och i synnerhet om inredning, kreativitet, virkning och pysselinspiration. Så, därför lämnar jag nu Writingmum för att istället blogga här, på Sahlénska Huset.

(virkat för bröd, frukt eller annat som behöver förvaras snyggt)

Igår hämtade jag ut ett efterlängtat paket på posten, naturligtvis från adlibris.com, vilket för övrigt är ett av mina favoritshoppingställen. En ny virkbok, Galen i garn av Susanna Zacke & Sania Hedengren, som var efterlängtad fanns äntligen i mina händer. Och den lever verkligen upp till förväntningarna! Kolla bara in allt härligt och roligt man kan göra av både garn och bomullsremsor. Så nu blir det till att "slakta" gamla lakan och annat för att virka, virka, virka!

(den här blev jag riktigt sugen på att virka, frågan är bara om den behövs någonstans?)

(virkprojekt för den tålmodige =)