Det är mumsigt gott med rabarberpaj. Jag lagade en variant med jordgubbar idag, yummie yummie... Men det godaste i dagens spisinsats är ändå en rabarberchutney som är god till grillat. Eller som kan ersätta mangochutney i recept. Jag hittade ett recept via den här bloggen, men för er som inte ids klicka vidare skriver jag även ner det här:
Rabarberchutney
500 gr rabarber
1 tsk ingefära
5 dl socker
2 st rödlökar
1 1/2 msk äppelcidervinäger
3/4 dl vatten
1 1/2 msk curry
2 tsk salt
2 tsk spansk peppar
6-8 torkade aprikoser
Skär rabarbern i ganska små bitar och hacka rödlöken fint. Riv ingefära om du använder färsk. Koka rabarber, lök, vinäger och vatten i ca 10 min. Lägg i övriga ingredienser och låt allt koka i 30-40 min. Rör mycket under tiden. Låt svalna och häll upp i väl rengjorda glasburkar med tätslutande lock.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar