måndag 19 december 2011

En julklapp med mening...

Vi tycker att vi har världens bästa personal på vår dotters förskola. Våra grabbar har gått på samma avdelning och vi har alltid tyckt väldigt mycket om personalen. När det är sommar eller jul så brukar vi ge dem någon present för att visa vår uppskattning. I år blir det något alldeles extra...

Vi har köpt en Invisible Friend till personalen. En Invisible Friend är något som du blir åt ett utsatt barn någonstans i världen. Du köper två trasdockor med ett unikt nummer, och behåller den ena själv. Den andra skickas till ett barn som kanske sitter på barnhem, som kanske bor "osynligt" med sin mamma i ett fängelse. Gemensamt för alla dessa barn är att de är ensamma, bortglömda, osynliga, oönskade, bortstötta eller av någon annan anledning utsatta. Genom detta trasdockeprojekt blir du en Invisible Friend till ett specifikt barn.

Tack vare den unika nummerbrickan får du efter 1-3 månader veta vart just din docka har hamnat. Dockan vi har köpt till personalen finns hos en liten pojke på ett barnhem i norra Thailand. Han har inga föräldrar som är kända och man vet inte varför han blivit lämnad där. Varje docka har en speciell betydelse utefter sitt utseende och FN's barnkonvention. Vi köpte dockan Fighter som innebär att alla barn ska skyddas från tortyr.


På dockan som skickas till barnet hänger också en lapp (på barnets eget språk) där det står:

"I hela världen är du bara någon. Men för någon är du hela världen... Den här dockan har någon köpt just till dig för att berätta att du är värdefull och inte bortglömd. Den personen som köpt denna till dig har också en docka och ni är de enda som har samma nummer på brickan. Den personen är din osynliga vän."

Hela det här projektet startades av en 3-barnsmamma med ett otroligt engagemang för dessa små ensamma utsatta barn som finns i hela världen. Läs mer om projektet och beställ din eget docka HÄR.

1 kommentar: