torsdag 30 augusti 2012

Dagsfärskt i brödkorgen!


Igår morse bakade jag ett av mina absoluta favoritbröd – Hurtbulle kallas det. Innehåller massor av gott: olika mjölsorter, nötter och torkad frukt. Det är allra godast när det är lite ljummet men slinker absolut ner när som helst. Min pappa brukar skämtsamt kalla det för barkbrödet för han tycker att det är så grovt och nyttigt, och det är det ju =) Förutom att det är gott, är det så enkelt att baka att jag nästan blir arg för att jag inte gör det oftare. Bara att röra ihop och sen in i ugnen, kan det bli enklare?!



Receptet kan ni hitta HÄR, men jag lägger även upp det här om ni inte vill klicka er vidare.

Ingredienser
1 st

2 dl fiberhavregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl mild yoghurt
1/2 dl flytande honung
1/2 dl lingonsylt

Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt, honung och sylt. Klicka smeten i en smord avlång bakform, rymd ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.

Jag har länge tänkt köpa, sy eller virka en brödkorg men det verkar aldrig bli av. Det är ju så mycket finare att servera i en brödkorg än på en tallrik. Kollade runt lite och hittade dessa godbitar som jag gärna skulle ha hemma.



Snyggt i olika färger, från IKEA.


Även om pastellfärgerna inte är mina favoriter, så tycker jag det är snyggt med tryck på canvastyg, från HM.


tisdag 28 augusti 2012

På kroken!


Någon gång i början av året såg jag en kul inredningsdetalj på en blogg, tyvärr kommer jag inte ihåg var, men jag tog åt mig av inspirationen. Så det blev ett av inslagen i grabbarnas nya rum när vi inredde dem. 


En helt vanlig enkel, och ganska billig, metallstång med krokar från IKEAs köksavdelning visar sig passa perfekt i ett sovrum där man kan hänga upp skolväskan, jeans eller hörlurar. Lite vad som helst helt enkelt! Jag tycker det är kul när man hittar idéer på hur man kan använda prylar inom ett helt annat användningsområde än de var avsedda för från början.


Så tack snälla bloggare, vem du nu än var, som gav mig idéen till en kul & praktisk detalj hemma!

onsdag 22 augusti 2012

Inspirerande onsdag


Idag har jag inte gjort någon som helst nytta ännu, om man nu måste det varje dag... Jag hade en intention att fortsätta putsa fönster, men skulle ljuga om jag inte erkände att jag kände mig ganska tacksam när det började regna... ;-)


 Igår kom IKEA-katalogen och som vanligt bjöds det på mängder av inspiration. Mycket färg = I like! Även om inte plånboken tillåter några utsvävningar just nu kan man alltid få inspiration till att fixa med det man redan har här hemma. Av en slump hittade jag även IKEAs inspirationsblogg. Ni har säkert redan koll på den men jag har tills idag varit ovetande. Kolla in den hur som helst – massor av inspirerande bilder och gör det själv tips, t.ex. byrån som jag visar högst upp. Aprikos är inte en av mina favoritfärger, men själva idén var riktigt rolig! Framför allt om man har en gammal byrå eller loppisfynd som behöver hottas upp.


Annars gillar jag deras nya soffbord i plåt, framför allt i den härliga turkosa färgen. Vem skulle inte bli glad av att ställa sin kaffekopp där på?!

(Samtliga bilder kommer från ikea.se och inspirationsbloggen)

måndag 20 augusti 2012

Höstkänsla!


Blogglust och inspiration är en märklig sak... På sommaren när tiden borde vara den bästa för bloggande, när alla ekkorhjulets måsten lyser med sin frånvaro – då är min blogginspiration som allra lägst. Har ingen som helst inspiration eller lust att blogga under sommaren, så har det varit under flera år. Men nu... Nu har jag massor av idéer och inspiration!



Har kommit igång med virkandet igen, och virkade klart en poncho igår. Busenkelt mönster som bygger på luft- och smygmaskor av tjockt ullgarn rakt igenom. Du hittar mönstret i den här boken, som för övrigt är värd att köpa eller låna på biblioteket. Innehåller mängder av fina mönster till både stora och små.


En värmande poncho var på sin plats idag på förmiddagen. Som från ingenstans drog det ihop sig till ett rejält oväder. Jag är inte åskrädd annars, men den här himlen kändes aningens olycksbådande och på gränsen till läskig. Tur att åskoväder är av snabbt övergående natur!