onsdag 25 juli 2012

Sköna dagar i Bohuslän

Nu är jag som barnen säger - äntligen ledig, och vi tillbringar några sköna dagar i Bohuslän. Igår var vi ute hela dagen på en ö för sol och bad, och på kvällen vankades det makrillfiske i solnedgången. Då känns livet väldigt rättvist =)

Förutom det så premiärcampar vi med husvagn. Vi brukar alltid tälta och jag har under flera års tid varit motståndare till husvagn, men jag får nog ändra mig - det är riktigt mysigt!!! Och barnen fullkomligt älskar det vilket gör livet ganska enkelt - glada barn och glada föräldrar!


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 18 juli 2012

VIRKLIG HÖST



Ja, den här sommaren kan knappast skryta med sitt fina väder... Just i skrivandets stund lyser solen men det blåser kallt. Vädret är inte allt och det gäller att njuta ändå, men en viss roll spelar det ändå. Nästa vecka åker vi till Bohuslän och campar så nu håller jag tummarna för fullt för att vädret ska visa sig från sin bästa sida. Som bekant vill jag alltid ha ett virkprojekt och nu tänkte jag äntligen virka något till mig själv – en härlig halsvärmare till hösten.


För den som är sugen på att själv virka finns mönstret HÄR, och en hel hög med andra bra mönster – helt gratis!




För er som semestrar i krokarna kring Borås rekommenderar jag ett urmysigt ställe som heter Nedergården. En ombyggd gammal lada i Bollebygd som rymmer otroligt mycket garner till både stickning och virkning. Ett eldorado för en garntok som mig =)

tisdag 3 juli 2012

"HELAN GÅR, SJUNG HOPP FADDERALLAN LEJ..."



Häromdagen var jag hemma hos min syster som håller på att rensa ut gamla saker inför en stundande flytt. Hon har tusentals prylar (känns det som), och hade samlat en stor mängd prylar som ska vidare och säljas på loppis. Där fick jag syn på dessa små godbitar – ett gäng härliga snapsglas! Kan man bli annat än glad av att servera snaps i så fina glas?!




Jag blev speciellt förtjust i att alla glasen har olika form och färg. Några har lite mindre volym vilket är bra för oss som är sparsamma på snapsfronten ;-) medan andra är av den mer svulstiga typen. Hur som helst så står de nu här hemma i väntan på att få användas. Kanske borde bjuda hem någon på sill och potatis för att få chansen att servera en jäkel ;-)

söndag 1 juli 2012

REGNPYSSEL


Idag har regnet strilat från himlen hela förmiddagen, och då passade jag på att få klart lite pyssel som jag hade liggande – en kudde i lapptäcksteknik. Den består av tyg som vi har färgat in under kursen och lite gamla jeans som legat här hemma i väntan på något bättre. Jag passade dessutom på att dekorera en av rutorna med ett fastbroderat jeanshjärta som även det kommer från min textilkurs.




Och visst, man ska inte syna för noga i sömmarna ;-)... men detta är nog det finaste jag någonsin sytt. Jag känner mig sjukt nöjd eftersom jag inte är någon fena på symaskin utan mest brukar bråka med den. Kudden blir finfin i lilla prinsessans rum!